Små Vackra Ord v14

Veckans ord är ett gammalt Myamia ord. Tycker det passar väldigt bra nu när det är lite kaos här hemma efter minirenoveringen, ska försöka bli lite mindre petig med vissa saker...


Earth Hour

Glöm inte bort att det är Earth Hour idag. Kl 20.30 ska vi i Sverige släcka ner. Min darling och jag tar nog en sväng upp till Lunden (dom som bor i gbg fattar...) för att kunna se när mängder av byggnader släcks ner. Tycker detta är ett bra initiativ, en timme ska väl dom flesta klara sig utan ljus.


Pooping Bambi

Här är ett bambikort som jag gjorde för ett tag sedan, har inte pysslat så mycket denna veckan så det fick bli ett "gammalt" kort.

Små Vackra Ord v13

Det finns bara ett ord som gäller nu...VÅR!!! Äntligen har våren kommit till stan, det är visserligen kallt på nätterna men det känns i luften att våren har kommit för att stanna. Härligt!Annars här hemma är det målning på tapeten som gäller... :-) bokstavligt talat...hehe... Vardagsrummet ska bli vitt vitt vitt. Har även planer på att skapa någon form av väggmålning, men har inte riktigt bestämt mig.

Bröllopskort

Fick en beställning på ett bröllopskort med västkust tema. Eftersom jag inte har speciellt många stämplar som anknyter till det temat fick jag ta och använda min "gamla" stämpel med fiskmåsen, kanske inte så romantisk...men med lite blommor och andra grejer blev jag ändå ganska nöjd med kortet. Hoppas även att beställaren blir det.

Nätet är sådant som brukar finnas runt vissa äppelsorter, snodde lite när vi var på Coop och handlade igår, hittade även i 2 olika rosa nyanser! Kul att hitta gratis scrapmaterial!


Vackra Små Ord v12

Veckans ord är Change...det ska ske lite förändringar...på lite olika sätt...säger inte mer än så...

 Det var så kul att skapa med clearmaterial som grund så det fick bli det i veckan kort...


Födelsedagskalender á la Madeleine

Har länge planerat att gör en fördelsedagskalender men har aldrig riktigt kommit igång med projektet - tills jag blev sjuk i måndags, då började jag på kalendern och har pysslat med den lite då och då i några dagar. Har en färg för varje sida som jag förknippar med varje månad. Själva designen har jag knåpat ihop i PS och sedan skrivit ut sidorna på OH papper för att till sist laminera sidorna så att det blir mer stabilt att jobba med dom. Här är resultatet, hoppas ni gillar den. Ska fylla i fler datum nu när den är klar...

Fem Kort till Försäljning

Ska börja sälja kort i min "svägerskas" barnklädesbutik http://www.elvis-elina.com/  . Dessa 5 är de första korten jag gör som specifikt ska säljas där. Gör dom lite enklare så priset inte behöver vara så högt.  Storleken på korten är 13x13cm.

Det femte kortet är inspirerat av Augusti73 


Små Vackra Ord v11

Veckans ord är Familjen. Ingen speciell anledning till att jag valde just det ordet den här veckan, det hade passat vilken vecka som helst. Familjen betyder mycket för mig och som det även står på baksidan av kortet så hade jag gärna haft större delen av familjen närmare ♥


Nya Kort med Mässinköpen

Igår var en riktigt trevlig dag, först mässan med massor av fina saker och sedan "kalas" hos Viwa på kvällen. Jag fick köpt de flesta saker jag hade på min lista. De saker jag blev mest nöjd med var min bambi-die som jag äntligen fick tag i, svart och rosa pearlmaker, några förpackningar thickers, blommor, punchinella, stämplar, bling-bling swirl...helt enkelt blev jag nöjd med ALLT jag köpte. Känner faktiskt inte att jag köpte något onödigt som jag vanligtvis brukar känna efter en mässa. Skönt!

Här är två kort som jag gjort med mina nya grejer


Stämplar från Forma Hantverk dom är dock inte nya...Stämplar från Papermaze...tror jag...


Min Namnskylt till Mässan

Nu är det inte alls långt kvar till vårens stora scrapmässa. Det ska verkligen bli kul för jag var inte på den i höstas. Den här gången gjorde jag en liten namnskylt som jag tänkte ha på väskan eller tröjan. Den är gjord av grungeboard, vingarna är CS som är laminerat för att de ska tåla lite stötar. Brukar ju bli trångt på mässan, armbågar som är överallt, ryggsäckar som bäraren inte har koll på och en massa andra saker man konstant måste väja för. Men det ska blir kul ändå! ♥♥♥ Längtar ♥♥♥


Publicerad i Scrappizbloggen IGEN!

Trodde inte att de skulle ta med min ugglebeskrivning med den dök visst upp till slut - KULHär är ugglebilden och beskrivningen1. Jag har använt mig av det stora Oet från mitt Mary Jane alfabetet, går säkert med andra också, men de måste vara relativt symetriska, annars blir kroppen skev och konstig. Har man inget alfabete som passar går det alltid rita och klippa på fri hand. Stansa/klipp i två olika färger, jag har använt mig av mörkbrunt och vitt cardstock.
 
2. Tejpa fast de två olika delarna (mörkbruna Oet och den vita innerdelen) på baksidan så att ingenting syns.


3. Det är svårt att rita ett symetriskt huvud på fri hand, därför gjorde jag det lite enklare genom att bara rita ena halvan. Jag har 2 olika huvudformer på bilden, men man kan ju naturligtvis rita huvudet som man vill.


4. Välj det huvudet du vill ha och använd det som en mall (följ med blyertspenna) på det bruna pappret.
 
5.  Vänd sedan huvudmallen så den blir spegelvänd och följ mallen som innan. Du har nu en symetrisk huvudform. Klipp ut. 
 
6. Du har nu kropp och huvud.
 
7. Rita en liten oval, klipp ut den och använd den som mall så att du får två ögonvitor.


8. Du har nu kropp, huvud och ögonvitor.
 
9. För att göra näbben så rita ett kors, dra streck mellan korsändarna och klipp ut.
 
10. För att få till fötterna har jag inget klockrent tips men gör tre vågor och sedan en båge (se bilden!) klipp ut och använd som en mall för att få en likadan till. Du har nu kropp, huvud, ögonvitor, näbb och fötter.
 
11. Montera ihop alla delarna. Jag har använt mig av limpenna. Ögonen på LO-ugglan är sådana där rörliga ögon man kan hitta i hobbyaffärer. Har man inga sådana kan man rita med svart penna eller stansa ut en liten prick med något lämpligt verktyg om man har något. Rita till sist dit några fjädervågor (se bild!) för att få en lite fin effekt.
 
Lycka Till!


Små Vackra Ord v10

Denna veckans ord är värme för det är precis det jag längtar efter. Det senaste dagarna har det bara regnat, snöat och blåst. Är urtrött på det. Vill ha lite värme för med värme kommer så många andra trevliga saker. Några av de saker jag längtar efter kan ni se på baksidan av kortet...

 


Make Over #1

I början av min "scrapkarriär" så gjorde jag några layouter som jag verkligen inte blev nöjd med, inte på något sätt alls. Dessa 2 har/ska genomgå en make over, helt enkelt göras om så att de slipper vara mitt barnalbums skamfläckar :-)

Den första LO´n som genomgått förvandlingen är den gammelrosa layouten "På egna ben". Denna LO var ett misslyckat försök att vara kreativ utan att tänka till innan. Jag trodde nämligen att det skulle vara en bra idé att klippa hål i mönsterpappret och placera bilderna under, trodde detta skulle bli en snygg effekt. Det visade sig inte alls vara en bra idé, det ser bara ut som bilderna ligger ovanpå pappret, hur sjutton tänkte jag där egentligen....!?!?!?!

Här är FÖRE bildenHär är EFTER bildenHar ändå försökt behålla känslan i LO´n genom att använda material från den gamla. Nu är jag mycket mer nöjd med den, nu skäms jag inte längre för den i albumet.

Ber om ursäkt för min dåliga förmåga att pussla samman två delar från scanningen...måste öva på det...


RSS 2.0